Magento 2 e-handelsplattform

Hva er Magento 2?

I 2018 ble Magento en del av Adobe-familien. Da åpnet det seg en helt ny verden for Magento med sømløse integrasjoner, analyse, innhold, kampanje og personaliseringsverktøy fra Adobe sin experiencecloud. Magento 2 e-handelsplattform er et bedre produkt en sin forgjenger.

Teknisk:
Arkitektur og kodebase er forbedret for å gi bedre ytelse.

Drift:
Ny intuitivt grensesnitt for enkel navigering.

Ytelse:
Raskere lastetider med SEO vennlig indeksering, responsive design, og full-page-caching av sider.

Som før vil Magento fortsette med sin “community-driven development” metodikk hvor store deler av utvikling kommer fra det enorme økosystemet bestående av utviklere, som bidrar til utvidelser av plattformen på en rullerende basis. Magentos kildekode er åpen og gjør det enkelt å integrere med de fleste forretningssystemer, og er derfor en meget robust og skalerbar løsning for seriøse handelsaktører.

 

Fra M1 til M2

  

Hvorfor kan jeg ikke bli værende på M1?

Alle tredjepartsleverandører som utvikler utvidelser for Magentoplattformen vil rette fokuset sitt mot Magento 2. Dette gjelder system- og modulutviklere som for eksempel betalingsleverandører.

 

Kan jeg gjenbruke noe fra min eksisterende M1 løsning?

Kjernen i arkitekturen har blitt endret så alle funksjoner og moduler vil måtte tilpassede. Man kan ta med seg hele databasen og media, mens design og funksjonalitet må tilpasses til det nye grensesnittet.

 

Hva er de største oppgavene forbundet med migrering til M2?

Den største jobben er som regel migrering av data. Produkter må importeres og konfigureres på nytt mtp egenskaper. Kategoristruktur og innhold må organiseres. Kundedata og kjøpshistorikk må overføres, og alle linker må pekes om. Design og øvrige konfigurasjoner må også tilpasses.

Hva bør jeg forvente av kostnader?

Dette avhenger av kompleksiteten til din eksisterende løsning og dersom du ønsker å kopiere denne eller utvikle nytt. Må bør forvente en kostnad tilsvarende den dere hadde for utviklingen av dagens nettbutikk.

 

Når bør jeg migrere til M2?

Planlegging bør iverksettes så snart som mulig. Litt avhengig av prosjektets størrelse og omfang må man også ta høyde for kapasitet i markedet. Kom i gang med utredningen allerede i dag så dere vet hva tidd- og kostnadsrammen for deres nettbutikk vil ligge på.

Vi har utviklet en startpakke med sømløs integrasjon mellom forretningssytemet 24SevenOffice, Magento 2, og Ongoing WMS.

Priser fra 99.000,- eks mva. 

Hvorfor migrere?

Det er nå bekreftet fra Magento at de slutter med vedlikehold og support av Magentoversjonene 1.5 – 1.9 i juni 2020. Derfor er det smart å starte en evaluering av flytteprosessen fra M1 til M2 snarest. Dette må anses som en utviklings- og ikke en oppgraderings jobb.

Avhengig av kompleksiteten på din nåværende e-handelsøsning kan det ta flere måneder å ferdigstille migreringen.

Merk! Her er det greit å være ute i god tid så din utviklings partner har kapasitet til å bistå nettbutikken din med overgangen.

Mange er allerede godt i gang med flytteprosessen, og det forventes en sterk økning i forespørsler innen fristen juni 2020. Ta kontakt med oss på 90 99 07 94 så hjelper vi deg!